Gravid? Vær opmærksom på hvilken type fedt du spiser.

Flere og flere er heldigvis opmærksomme på, at det har en betydning, hvad man spiser og hvordan man lever, hvis man er gravid og man vil give sit kommende barn den bedste start på livet. 

I min optik er det ikke så underligt, at det har en stor betydning. Det lille barn bliver jo bygget af byggesten, der dannes af det, mor spiser. Og i det miljø, der er inde i mors krop. 

Et nyt studie på rotter (man kan ikke etisk forsvarligt lave den slags studier på mennesker) har vist, at hvis mor-rotten spiser for mange omega 6 fedtsyrer, så påvirker det hendes afkom negativt. sandsynligvis fordi for mange omega 6 fedtsyrer giver inflammation i kroppen. 

Det kan godt være lidt udfordrende at holde omega 6-indtaget nede i en moderne kost, især hvis man spiser forarbejde fødevarer som chips, færdiglavede kager og kiks, færdigretter, fastfood og lign.

Prøv så vidt muligt at spise hele fødevarer, som du selv tilbereder og hold igen med ovenstående.

Du skal dog ikke helt undgå omega 6. Husk at kroppen også har brug for omega 6. Det skal bare være af god kvalitet f.eks. fra økologiske nødder, frø og kerner, og det skal være i balance med omega 3. Derfor er det vigtigt også at spise sunde fede fisk (uden tungmetaller og medicin-rester) eller tage en god kvalitets fiskeolie. Omega 3 er uhyre vigtigt for dit kommende barn, ikke mindst for hjerne, syn, nervesystem med mere.


Vil du gerne have personlig hjælp til dit barns eller dit kommende barns sundhed, så du kan føle dig inspireret og tryg?

Så prøv Klub Æblebørn helt gratis i 30 dage.

Her har du mulighed for personlig hjælp af dygtige og empatiske børne- og familieeksperter.

Du får masser af opskrifter, inspiration, rabatter og samtidig mulighed for personlig hjælp, hvis du har brug for det.

Se alt om klubben her.

Det er helt gratis og uforpligtende at prøve Klub Æblebørn i 30 dage.

Anette Straadt, Naturlig sundhedsplejerske og Børnesundhedsvejleder1 tanke om “Gravid? Vær opmærksom på hvilken type fedt du spiser.”

  1. Pingback: Hurtig hjælp til sløve sædceller - via kosten - Tryg mor - raske børn - glad familie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.