Super nem og lækker kokosyoghurt

I morges lagde jeg et billede på Instagram

Det her billede:

kokos

Den her lækre morgenmad bestod af:

Bananer, jorbær, æbler, kokosyoghurt og poppet amaranth.

Og straks blev jeg spurgt efter, hvor man kan købe kokosyoghurt?

Eller om man selv kan lave det?

Så vidt jeg ved, kan man ikke købe kokosyoghurt i Danmark.

Men det er heldigvis super nemt at lave selv 🙂

Sådan her:

Hæld en dåse kokosmælk over i et rengjort glas med låg. Tilsæt en dagsdosis probiotika (købes i matas eller helsekost). Hvis du har probiotika i kapsler, så skiller du dem bare ad og drysser det i.

Ryst så glasset og lad det stå på køkkenbordet i 12-24 timer alt efter, hvor syrligt du gerne vil have det. Ryst det gerne nogle gange ind imellem.

Og sæt det så i køleskabet. Done!

Spise f.eks. nogle skefulde hver dag med lidt bær oven på. En super lækker og sundhedsboostende snack! Den indeholder masser af sunde bakterier, sunde fedtstoffer og også antioxidanter fra bærrene.

God appetit



10 kommentarer til “Super nem og lækker kokosyoghurt”

  1. Den stivner lidt i køleskabet.
    Så hvis jeg gerne vil have det tykke, så lader jeg bare det tynde ligge i bunden af glasset og bruger det til næste portion.

  2. Min yoghurt er blevet fint tyk, men jeg er i tvivl om den er god. Den lugter ikke syrligt som andre yoghurter (og f.eks surdej og øl), men mere henad prut. Tør jeg godt spise den?

  3. Jeg prøvede at smage på det og det smagte simpelthen himmelsk! Det var bare lugten der var lidt uventet.

    Jeg tror hurtigt det forsvinder. I dag rørte jeg noget op med vanilje og spiste til jordbær. Himmelsk! Jordbærsæsonen bliver simpelthen nødt til at vare meget længere endnu.

  4. Ih, det ser lækkert ud! Det kunne være, man skulle prøve det. Blev helt vild med det, da jeg prøvede “co-yo” i England! 🙂

  5. Min søn har fået psoriasis og pt prøver jeg at udelukke mælk og gluten. Han er vant til at spise Cultura Natural om morgenen, så jeg vil gerne finde er alternativt – fx kokosyoghurt.
    Skal der være en speciel kokosmælk eller kan alle bruges? – normalt bruger jeg Urtekrams til madlavning.
    Af mælkesyrebakterier har vi ND panda 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved tilmelding accepterer du vores privatlivsbetingelser, du kan altid afmelde dig igen.

Scroll til toppen