Knoglemad

Som du måske har læst tidligere her på bloggen, så var Asbjørn super uheldig og brækkede sit ene ben i efteråret.

Han måtte opereres og have sat stivere ind gennem benet.

Dem har han stadig i og vi går fortsat til kontrol. Når benet er groet rigtig godt sammen, vil lægerne forsøge at fjerne dem igen.

Så vi er fortsat i knogleopbygningsfase. I den her klumme, kan du læse, hvilke tiltag jeg gjorde lige i starten for at booste knogle-bygningen.

Og det har virket godt. Ved sidste røntgen kontrol kunne man se, at benet var vokset sammen flere steder. Så nu mangler vi bare lige det sidste.

For at støtte kroppen op bedst muligt, så hælder vi nogle gode mursten ned i den.

Her ser du en lækker “knoglemad”, som Asbjørn nyder 🙂

knoglemad

 

Økologisk solsikkerugbrød. Med tahin, solsikkekerner og banan.

Tahin er jo lavet af sesamfrø. Sesam indeholder rigtigt meget kalk. 959 mg pr. 100 g. Det er mere end mange oste og yoghurt. Og meget mer end mælk, der ligger mellem 110 – 130 mg.

Men der skal jo også andet end kalk til sunde knogler. Bl.a. magnesium. Og her er solsikkekerner en rigtig fin kilde. De indeholder ca 355 mg. pr. 100 g.

Bananerne er mest for smagens skyld, men indeholder jo også gode stoffer til kroppen. Bl.a. en del kalium.

Så sådan en mad får Asbjørn som regel om morgenen. Og om eftermiddagen.

Og man behøver bestemt ikke ha brækket benet for at spise sådan en lækkerbisken 😉 .



Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved tilmelding accepterer du vores privatlivsbetingelser, du kan altid afmelde dig igen.

Scroll til toppen