Bondebrød som opstart af dit barns første hapsere er et sundhedsplejerske-råd, der har hængt ved i mange mange år.
Der er ikke rigtigt blevet stillet spørgsmålstegn ved det, og det er i mine øjne dumt.
Bondebrød består nemlig hovedsageligt at sigtet mel (rug og hvede).
“Sigtet” vil sige at i rugmelet er skaldelene sigtet fra – som indeholder vigtige fibre og vitaminer og mineraler.
I hvedemelet er både skaldele og kimen fjernet og dermed er der ikke meget andet end stivelse og en smule fibre tilbage. Altså mest tomme kalorier.
Derfor er bondebrød fattigt på de vigtige næringsstoffer, som dit barn i høj grad har brug for, for at blive sundt og stærkt.
Et bedre alternativ kunne være Anglemarks rugbrød. Her er det meste mel fuldkorn og det indeholder ingen hvedemel. Der er en smule kerner i, men ikke mange.
En anden mulighed er Kohbergs brød uden kerner:
Det indeholder 2-3 % hvedemel og også noget sigtet rugmel, men mest fuldkorn
Så snart dit barn har fået lidt styr på at tygge, så kan Kornkammerets økologiske solsikkebrød være en mulighed.
Her er der lidt kerner i, men de er nemme at tygge og det gør heller ikke noget, hvis der smutter nogle enkelte kerner hele vejen gennem fordøjelsen.
Til gengæld er der intet hvedemel.
Måske har du et andet favorit-rugbrød til dit barn?
Så skriv endelig gerne en kommentar og et tip 🙂
Änglamark har også lavet et mørkt økologisk rugbrød i små pakker der kan købes i Kvickly (og måske andre af Coop’s butikker?!?)
Ja vi bruger Änglamark’s mørke rugbrød som jeg køber i Super Brugsen, det er uden hvedemel 😉
Må lige se efter änglamarks. Deres andet rugbrød uden kerner er alt for syrligt efter min smag.
Vi køber Remas rugbrød uden kerner, men det slår mig lige, at det jo ikke er øko. Det må brød rigtig gerne være herhjemme.