Betyder det nu så meget, med den mad?

Der skal bare være kalorier nok?
Så må det vel være fint? Så vokser barnet vel som det skal!

Og ellers er det vel mest arveligt, om man nu får et sundt barn eller ej?

Altså det bliver bestemt af de gener, man nu engang har fået med sig.

 

Den forklaring kan man næsten komme til at hoppe med på, hvis man følger med i medierne. Her hører man tit om, at nu er der fundet gener for den ene eller den anden sygdom. Og at det jo er et meget vigtigt skridt. Så man kan blive klogere på hvem, der får sygdommen og hvad man skal gøre ved det.

Men vores gener er ikke bare så “firkantede”. De ejer ikke nødvendigvis vores “skæbne” indenfor sundhed og sygdom.

Jeg har tidligere skrevet en artikel om netop gener og deres betydning. Den kan du læse her.

Og nu er der faktisk kommet et engelsk studie, der har vist på mennesker, at babyers DNA påvirkes af hvilken mad, deres mor har spist.

Forsøg på dyr har også vist i undersøgelser, at mors mad påvirker barnets sundhed.

Altså selve generne kan ændres – alt efter mors kost. Det er da lidt vildt, tænker jeg. Og rigtigt spændende! Og åbner jo op for nogle muligheder i at påvirke, hvordan ens kommende barn skal udvikles.

Der er jo ikke sådan kortlagt, at friture stegte pomfritter fører til nærsynethed eller noget i den stil…….

Men mon ikke der er en sammenhæng mellem sund mad og gode gener.

Det gætter jeg på 😉



Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 super skønne opskrifter

Lækre og nemme opskrifter, der styrker dit barns sundhed hver dag.

 

Koster kun din email. Modtag samtidig Æblenyt med masser af vigtig inspiration og viden om dit barns sundhed.

Ved tilmelding accepterer du vores privatlivsbetingelser, du kan altid afmelde dig igen.

Scroll til toppen