Æbleblog

GAB…Er du lidt træt? Gad du godt et humør-løft?

  • af
– måske til hele familien?   Når vækkeuret ringer Kl. 16 Kl. 21   Jeg ved ikke med dig, men hos mig er det cirka de tidspunkter, jeg skal bruge FLEST kræfter på at komme i omdrejninger. Og nok særligt her efterår og vinter, hvor det er mere mørkt.    Men jeg kan efterhånden heldigvis et par tricks 😉  Så faktisk er det så slemt, som tidligere.  Lad mig dele dem med dig 🙂    Søvn – eller det er jo ikke et trick. Det ved du godt. Du skal… Læs mere »GAB…Er du lidt træt? Gad du godt et humør-løft?

Skal børn spise gluten eller ej?

  • af
Med jævne mellemrum er emnet “gluten” fremme i medierne.  Det kan være svært at finde hoved og hale i artiklerne, for nogle mener det er farligt at spise gluten. Og andre mener, det er farligt at lade være med at spise gluten. Så hvad gør du? Skal dit barn spise gluten? Du får her mine tanker og vurderinger ud fra studier og erfaringer. Det er en lidt længere blog en sædvanligt, men det er nødvendigt for at få flere nuancer med. Sundhed, liv og krop er komplekst. Det er en… Læs mere »Skal børn spise gluten eller ej?

9% bedre til komplekse opgaver, 12% færre fejl – hvad tror du, børnene spiste?

  • af
Kroppen er faktisk RET simpel på nogle måder. Når den får det, den har brug for – så performer den bedre.  Ligesom bilen har godt af en god kvalitets olie og brændstof Trøjen holder sig pæn længere, når garnet er af god kvalitet Møblerne holder længere, når de er lavet af gode materialer Og så videre og så videre… Kroppen er på nøjagtig samme måde. Den har behov! (Vigtigt: behov der rækker ud over kalorier) Og når de bliver dækket, så klarer den sig bedre, end når de IKKE bliver dækket. … Læs mere »9% bedre til komplekse opgaver, 12% færre fejl – hvad tror du, børnene spiste?

Hjælp til immunforsvaret

  • af
Corona var engang et rart ord. Nu varsler det sygdom om karantæne. Det er ikke rart at tænke på, at vores børn kan blive smittede. Heldigvis bliver de fleste børn ikke voldsomt/alvorligt syge af Corona. Men ikke alle børn er helt sunde og raske på forhånd. Og under alle omstændigheder synes jeg, det er rigtigt rart at vide, at mine børn (og jeg selv) er så stærke som mulig hvis/når virus rammer.  Det allervigtigste lige nu er selvfølgelig at forebygge smitten lige nu med alle de retningslinier, som myndighederne giver… Læs mere »Hjælp til immunforsvaret

Er kamillete farligt for børn?

  • af
Så er der gang i delingerne på sociale medier.  Fødevarestyrelsen fraråder nu at børn under 3 år drikker kamillete og te i det hele taget.  Så skal du nu være bange, hvis du har givet dit barn te? Og hvad gør du fremover? Baggrunden Fødevarestyrelsen har fundet pyrrolizidin-alkaloioder (PA) i forskellige slag te (særligt rooibos te, grøn te og sort te, men også kamille te, fennikel te og pebermynte te) . PA er naturlige toxiner som er giftige for leveren og har vist i dyreforsøg at være kræftfremkaldende. De kommer fra… Læs mere »Er kamillete farligt for børn?

Magisk og nem dip, der får grøntsagerne til at forsvinde i raket-fart.

  • af
Vi ved det godt. Dip virker 🙂 Vores børn spiser flere grøntsager, når der er lækker dip at dyppe i. Og de har så godt af en masse grøntsager. De er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og fibre. Men måske har du det ligesom mig. Jeg får ikke altid lige tænkt “dip”, når jeg er ude at handle… Og jeg har ikke altid oceaner af ledig tid om eftermiddagen, når jeg snitter grønt til ungernes eftermiddagsmad. Hvis du kender det, så tjek dip-opskriften her.  Den er mega nem og kræver kun få ingredienser.… Læs mere »Magisk og nem dip, der får grøntsagerne til at forsvinde i raket-fart.

Super sunde og mega lækre trøffelkugler – uden blodsukkerhimmelfart

  • af
Uhm det er lækkert at få lidt guf ind imellem 🙂  Det er også hyggeligt selv at lave det – især sammen med ungerne.  Her får du en opskrift på lække og sunde trøffelkugler uden blodsukkerhimmelfart. Inspireret af en af mine skønne medlemmer i Klub Æblebørn. Uden tilsætningsstoffer, uden konserveringsmidler. Og også uden mælk, gluten og æg, hvis det skulle give bøvl hjemme hos jer.  Fyldt med næring til en sund krop. Da mine drenge fik den første i munden udbrød de spontant: UHMMM 🙂 De er super gode til en… Læs mere »Super sunde og mega lækre trøffelkugler – uden blodsukkerhimmelfart

Jeg kan godt forstå dem, der ikke “tror på vitaminer”

  • af
Det her studie viser, at vitaminer ikke virker. Ca 800 børn har i forsøget fået tilskud af B12 og B9 i 6 måneder.  B-vitaminer skulle være vigtige for hjernen. Men studiet viser, at der ikke var nogen effekt på børnenes kognitive udvikling.  Så kan vi vel konkludere at tilskud af vitaminer er spild af penge? Eller? Er kroppen faktisk så simpel? Vil din bil køre bedre hvis den har fået ny motorolie, men stadig har knas med gearene?  Der er flere ting, som jeg tænker, når jeg læser studiet her:… Læs mere »Jeg kan godt forstå dem, der ikke “tror på vitaminer”

Det farlige toastbrøds-eksperiment, men af helt andre grunde end du tror.

Et eksperiment med toastbrød på Sulsted Skole skole gik for nyligt viralt på sociale medier. Det er dog ikke et nyt eksperiment. Men stort set en gentagelse af dette eksperiment fra USA fra et par år siden.  Budskabet med eksperimentet er, at børn skal huske at vaske fingre. Og det er jo nemt at være enig i. Især fordi vi i rigtigt mange år har lært, at vejen til at undgå sygdom er “god hygiejne”.  Bakterier er jo FARLIGE! Eller er de??? Hvad viser det her eksperiment egentlig? Helt nøgterne set,… Læs mere »Det farlige toastbrøds-eksperiment, men af helt andre grunde end du tror.

Behandling af peanut-allergi hos børn – kombiner kosttilskud og medicin

  • af
Der er lys forude. Når vi i stedet for at sige “enten – eller” kan sige “både-og” så bliver jeg glad. Når vi kombinerer det bedste fra det konventionelle sundhedsvæsen med den naturlige tilgang.  Her er et review-studie, der viser et eksempel på en måde at gøre det på.  Det ser nemlig ud til, at når man kombinerer desensitivering med både medicin (antihistamin) og kosttilskud (probiotika) så giver det de bedste resultater.  Det er gode nyheder.