Bakterier er venner – også på huden.

Sund inden i – sund udenpå – sund hud

 

Det kribler og krabler i dit barns fordøjelse.
Mon ikke du har hørt om, at gode bakterier er vigtige for dit barns tarmsystem og sundhed? Jeg har i hvert fald snakket og skrevet en masse om det. Og det er der også rigtigt mange andre, der har. De gode bakterier hjælper immunforsvaret og hele kroppen i balance.

Men ved du, at huden også har brug for gode bakterier for at holde sig sund? Det kribler og krabler nemlig også på dit barns hud. De gode bakterier er en stor del af hudens beskyttelse og balance.

Nu kan du skyde genvej og booste den beskyttelse og balance. Og samtidig få hjælp til forskellige hudproblemer. Der er nemlig kommet lækre plejeprodukter på markedet til børn som indeholder probiotiske (gavnlige) bakterier.

 

 

 

 

 

Jeg har fået lov at prøve Pure Beginnings Baby Bodycream.  Den er bl.a. udviklet til hudirritation/eksem.

Nu har jeg ikke længere babyer i huset, men jeg har prøvet den til nogle forskellige  ting med super god effekt:

Lidt begyndende eksem, lidt teenage-bumsehud og nogle knopper, som ikke lige umiddelbart havde en forklaring.

Alle tre problematikker blev afhjulpet med få smøringer.

Cremen er Ecocert certificeret, vegansk og uden parfume. Den kan købes i helsekostbutikker f.eks. her.

 

Varmeste anbefalinger herfra 🙂

Anette Straadt

Sundhedsplejerske

Forkølelsen, der blev sendt til tælling, før den rigtig fik fat.

En lille smule krilder i halsen, lidt hæshed, en anelse snot, en lille smule trykken for panden. OH NO – en forkølelse på vej.

Det var sådan, jeg havde det i går morges. Men heldigvis siger min viden og erfaring mig, at jeg ikke behøver frygte det. Hvis forkølelsen får kamp til stregen fra første dag, så forsvinder den rigtigt hurtigt igen, inden den har fået begge ben til jorden.

Opskriften er her:

Ecinacea (rød solhat) – det her er en junior-udgave, det var lige den jeg havde i huset….

C-vitamin

Infeksin (homøopatisk)

Propolis honning (eller Manuka honning)

Det hele kan købes i din helsekostbutik eller hos Matas.

 

Men der er to AFGØRENDE faktorer for, om det virker!

 

Nr 1:  Du skal i gang med det samme de første tegn viser sig. (derfor skal du have de her ting i dit husapotek)

Nr 2: Du skal tage det hver 3. time.

 

Følg dosis på Infeksin, men tag hver 3. time. Dryp dråberne i lidt vand og hold det gerne i munden i et minuts tid inden du synker det.

Følg dosis på Echinacea, men tag hver 3. time. (fåes f.eks. også som dråber).

Tag 500-1000 mg C-vitamin hver 3. time. Sæt evt op til 2000 mg, hvis maven kan tåle det. Hvis du får lidt tynd mave, så sæt ned igen.

Børn: Småbørn 90 mg hver 3. time – sæt op hvis det tåles. Skolebørn 200-500 mg hver 3. time – sæt op hvis det tåles.

Honning: 1 tsk hver 3. time – spises af skeen 🙂

 

Bliv ved så længe, der er nødvendigt. Ofte 2-3 dage, hvor du bare lige kan mærke snerten af forkølelsen – og så forsvinder den helt igen.

 

Rigtig god og hurtig bedring.

Anette

Sundhedsplejerske

Æblebørn

Bondebrød er noget hø! Se alternativer her. Og giv dit bedste rugbrødstip.

Bondebrød som opstart af dit barns første hapsere er et sundhedsplejerske-råd, der har hængt ved i mange mange år.

Der er ikke rigtigt blevet stillet spørgsmålstegn ved det, og det er i mine øjne dumt.

kohberg-slesviger-bondebrod

Bondebrød består nemlig hovedsageligt at sigtet mel (rug og hvede).

“Sigtet” vil sige at i rugmelet er skaldelene sigtet fra – som indeholder vigtige fibre og vitaminer og mineraler.

I hvedemelet er både skaldele og kimen fjernet og dermed er der ikke meget andet end stivelse og en smule fibre tilbage. Altså mest tomme kalorier.

Derfor er bondebrød fattigt på de vigtige næringsstoffer, som dit barn i høj grad har brug for, for at blive sundt og stærkt.

 

Hvis du elsker at bage, så kan du google fine opskrifter på hjemmebagt rugbrød uden kerner.

Hvis du ikke er den store bage-haj (eller bare ikke har så meget tid), så kommer her et et alternativ.

img_0006

 

Et økologisk rugbrød uden kerner. Her er rugmelen ikke sigtet. Og brødet er økologisk.

Det indeholder dog stadig en del hvedemel og der er også tilsat en lille smule sukker. Men stadig mere næringsrigt end bondebrød.

Det er set i Føtex.

 

 

Så snart dit barn har fået lidt styr på at tygge, så kan Kornkammerets økologiske solsikkebrød være en mulighed.

schulstad-oekologisk-rugbroed-kornkammeret-solsikkerugbroed

Her er der lidt kerner i, men de er nemme at tygge og det gør heller ikke noget, hvis der smutter nogle enkelte kerner hele vejen gennem fordøjelsen.

Til gengæld er der intet raffineret hvedemel.

 

 

Måske har du et andet favorit-rugbrød til dit barn?

Så skriv endelig gerne en kommentar og et tip 🙂

 

Bedste hilsner

Anette Straadt

Sundhedsplejerske

Æblebørn

Er vitaminer farlige?

Så har journalister endnu engang kastet sig over debatten om vitaminer og kosttilskud.

 

Se evt. artiklen her
Og artiklen her

 

Eksperter udtaler at kosttilskud er spild af penge og endda farlige.

Som så mange gange tidligere i medierne er fremstillingen meget ensidig og også kortfattet. Der mangler mange vigtige nuancer. Konklusionerne bliver derfor meget hårdkogte: vitaminer og kosttilskud er spild af penge og kan være farlige. De, der sælger dem, driver plat på folks frygt og sundhed.

Og JA; frygt sælger – ingen tvivl om det. Spørg bare journalisterne….

Men jeg har et lidt mere nuanceret billede – ikke mindst når det gælder børn:

 

Kan kosttilskud kurere sygdom? 

Jeg er heltenig i, at man skal være meget forsigtig med at påstå, at kosttilskud kan kurere sygdomme. Først og fremmest er kroppen meget kompleks, og hvis man virkelig skal have en krop tilbage i balance, så skal der som regel flere ting til. Først og fremmest: en sund og nærende kost, god søvn, motion, kærlige tanker og relationer, fravær af belastninger, og tilførsel af det, som kroppen mangler.

Kroppen er  super kompleks, og derfor er det i mine øjne ikke ok, hvis producenterne af kosttilskud påstår, at de har et mirakelmiddel, der alene kan afhjælpe sygdom.
Man skal i mine øjne også passe på med at påstå, at medicin kurerer sygdom. Ofte er medicin symptombehandling, hvilket vil sige, at man skal fortsætte med medicinen mod f.eks. for højt blodtryk, højt kolesterol o. lign , ellers vender sygdommen tilbage.

 

Er kosttilskud spild af penge?

Men betyder det så, at kosttilskud er spil af penge?
Er det rigtigt, at man bare kan spise sundt og varieret?

Lad os se lidt nærmere på det.

Hvis man vitterligt spiser mindst 600 g. (lidt mindre for børn) forskellig grønt – hver dag. Og vælger fuldkorn, når man spiser korn. Og spiser 350 g. fisk (lidt mindre for børn; uden tungmetaller) om ugen. Og vælger koldpressede olier og generelt kvalitetsvarer. Og man lever et liv helt uden sygdom og stress. Og man har styr på, hvad man kan tåle. Så mener jeg bestemt også, man kommer rigtigt langt. Bortset fra D-vitamin og mælkesyrebakterier, som ikke er dækket ind her.
Men jeg møder ganske få familier, der rent faktisk lever sådan. Og ganske få familier, som ikke har allergi, sygdom, stress eller andet inden for dørene. Her kan det altså give rigtig god mening – ren og skær biologi – at fylde de gode “mursten og cement” i form af næringsstoffer på kroppen.

Der henvises også i artiklerne til, at danskernes kostvaner er varierede nok. Ifølge artiklerne får 9 ud af 10 får dækket de fleste vitaminer ind.

Men det vil sige at 570.000 danskere ikke gør…. Og altså “de fleste”, men ikke alle.

I det hele taget baserer man anbefalingerne på gennemsnits-målinger. Det er rigtigt svært at bruge til noget i min optik. Fordi der ikke findes særlig mange gennemsnitsmennesker…

I rapporten om danskernes kostvaner 2011-2013 kan man se, at kun 3% af befolkningen overholder anbefalingen for mættet fedt. Halvdelen af de 4-14-årige indtager mere end de anbefalede 10 energiprocent fra tilsat sukker. Ca. 20% af de mindre børn overholder ikke anbefalingen for kostfiber. Kostens gennemsnitlige indhold af selen ligger lige under anbefalingen. D-vitaminindholdet er generelt for lavt, og indholdet af jern og folat er utilstrækkeligt for mange kvinder i den fødedygtige alder.

Rapporten viser også at en stor gruppe ikke får de anbefalede 350 g fisk om ugen og derfor mangler de vigtige omega 3 fedtstoffer. som er meget vigtige for bl.a. hjernen, synet, koncentrationen, søvnen og så meget mere.

Se evt. rapporten her. 

Rapporten mangler for øvrigt (i mine øjne) helt at kigge på, hvordan det ser ud med tilførslen af de vigtige mælkesyrebakterier til tarmsystemet. Bakterierne i tarmen har vist sig at have en utrolig stor betydning for hele kroppens sundhed. Og lige netop med mælkesyrebakterier er der meget forskning, der viser især god effekt på immunforsvaret.

Så er det spild af penge at spise en god fiskeolie, hvis man ved, man ikke får spist fisk nok (og måske synes det er svært at spise fed fisk uden at få tungmetaller eller belaste miljøet via dambrug)?

Er det spil af penge at spise en god kvalitets vitamin/mineral pille for at få f.eks. selen nok (når man husker, at de forskellige vitaminer og mineraler spiller meget sammen og det derfor er vigtigt at tage dem i kombination)?

Er det spild at tage et tilskud af mælkesyrebakterier, hvis man ikke selv laver yoghurt, kefir eller surkål hjemme i køkkenet?

Og kunne det ikke være en meget bedre ide at gå mere individuelt til værks – frem for at udstille alle dem, der faktisk taget ansvar for deres krop og sundhed?

 

Skal man tage tilskud med høj dosis?

Jeg er ikke fortaler for, at alle skal tage meget høje tilskud af kosttilskud. Men jeg er bestemt fortaler for, at kigge på kroppen og se, hvad den egentlig har brug for  og hvordan man evt. ved at skrue på nogle knapper (kost, livsstil, tilskud) kan give den de bedste betingelser for et sundt og godt liv.

Hvis man vælger kosttilskud – så handler det rigtigt meget om kvalitet. Om at finde de tilskud, der rent faktisk får de aktive stoffer helt ud i cellerne.

Hvis der er brug for tilskud af højere dosis end de almindelige basistilskud, så anbefaler jeg, at man får kvalificeret hjælp.

 

Er tilskud farlige?

Når vi snakker om kvalitet,  får vi også fat om problematikken med nogle af de undersøgelser, der har vist at tilskud kan give problemer. Så når man f.eks. giver E-vitamin i høje doser – så skal det være et kompleks af alle E-vitaminerne. De undersøgelser, der ligger, er ikke baseret på et E-vitamin kompleks.

Højt tilskud af retinol har ganske rigtigt vist at kunne give problemer – men kun til rygere. Det glemmer man lige at nævne i artiklen.

Akut A-vitamin forgiftning kræver en dosis på 15 x dagsdosis. Over længere tid skal man op på 5-10 x dagsdosis.

Så med god viden og indivíduelt tilpassede tilskud, så er det ikke farligt. Derimod er det absolut et problem, hvis kroppen mangler vigtige næringsstoffer.

 

 

Hvad gør vi så?

Jeg er som sagt meget fortaler for, at se på barnets krop og lytte til de beskeder, den giver. Er der eksem? Astma? Hyppig snot? Hoste? Forstoppelse? Diarre? Refluks? Andet? Så er der en ubalance det i høj grad er værd at kigge på og så vidt muligt få rettet op på.

Derudover er der også hele diskussionen af, hvor meget vi egentlig har brug for, for at fungere bedst muligt. De anbefalede daglige doser er i mange udlandske eksperters øjne alt for lave og mere et udtryk for “hvad vi kan klare os med” end “hvad vi optimalt har brug for”.

Men selv uden denne diskussion er min klare holdning (og meget tydelige erfaring) at kosttilskud kan være en effektiv og betydningsfuld hjælp til at få kroppen i balance. Men selvfølgelig med udgangspunkt i sund kost og livsstil – og som sagt med individuel tilpasning.

Samtidig er jeg så absolut enig i, at producenterne af kosttilskud også skal tænke sig meget om, hvad de reklamerer med. Og ikke love “mirakel-piller”.

 

Så min anbefaling er:

 1. Se på dit barn
 2. Observer om der er nogle udfordringer? (søvn, eksem, astma, allergi, forstoppelse, diarre, smerter, sygdomme i familien, stress, hyppig snot, sure opstød, hyppig hovedpine eller andet)
 3. Kig på kosten og juster til en varieret og næringsrig kost
 4. Kig på søvn, motion og kærlige relationer
 5. Fjern det, der evt. belaster (for meget sukker, farvestoffer, stress, dårligt indeklima, mad der ikke tåles)
 6. Suppler med det, der mangler ud fra jeres livsstil: evt. en god letoptagelig vitaminpille, d-vitamin, fiskeolie, mælkesyrebakterier – andet individuelt tilpasset.
 7. Giv et ekstra boost, hvis der er brug for det – kan være en kur med en urte-blanding eller andet.
 8. Brug medicin, smertestillende, operationer undervejs, så barnet har det bedst muligt – men kig samtidig efter årsagen.
 9. Husk at kroppen er kompleks og der ofte skal skrues på flere knapper samtidig for at hjælpe den bedst muligt.

 

Skriv meget gerne en kommentar om dine tanker om emnet her eller på facebook. Og del meget gerne indlægget.

Det er jo ikke sikkert vi er enige, men med en god dialog kan vi sammen få flere nuancer på.

 

Bedste hilsner

Anette 

Sundhedsplejerske 

 

“Kræs” til eksem og tør hud!!

Jeg ved simpelthen ikke helt, hvor jeg skal begynde…..

Jeg har noget svært ved at få armene ned.

 • Skal jeg starte med alle de fantastiske anmeldelser? Du kan evt. selv læse med her på “MIN MAVE”. 
 • Eller med den geniale ingrediensliste? KUN 2 HELT NATURLIGE INGREDIENSER
 • Eller mine egne erfaringer? Se lidt længere nede.
 • Eller de søde mennesker bag produktet? Mette og Kasper og deres smukke datter 🙂

 

Okay – tror lige jeg starter et helt andet sted.

Eksem og tør hud skal altid behandles indefra. Huden er kroppens største organ og hvis den viser symptomer som tørhed og/eller eksem, så handler det i høj grad om, at der er en ubalance et sted i kroppen, som skal rettes op.

Det handler om en masse faktorer som kost, søvn, fedtstoffer, mælkesyrebakterier mm.

Men huden er også kroppens forbindelse ud-ad-til. Og derfor er der også en rigtig fin mulighed for at hjælpe den lidt på vej udefra.

 

 

Jeg har fundet det mest geniale produkt til dit barns bad.

Det er IKKE en sæbe!!! Sæbe er faktisk noget hø til børnehud. Sæbe affedter huden og det forstyrrer det fine beskyttelses-lag af sunde bakterier, som bor på hud og slimhinder. Sæbe skal du KUN bruge, hvis der er noget skidt, som du ikke kan få af på andre måder.

Det er heller ikke boblebad….. Bobler gør nemlig ikke noget godt for dit barns hud. Så hvis det skal være sjovt at komme i bad, så er det frem med nogle kopper, kander, skeer, og kemifri-badedyr, som man kan lege med.

Det er et lækkert havre-produkt, som gør badevandet super nærende og blødgørende. Uden at gøre din baby mega-glat som olie i badevandet har tendens til.

Kraes Babybad er det reneste og enkleste og mest virksomme bade-produkt, som jeg har set.

Det findes i to lækre varianter. Og de indeholder begge to kun 2 helt naturlige ingredienser!! That´s it! Så rent og så virksomt.

2016-08-31-13-37-22

 

En med havre og kokos (især god til tør hud, der kan bruge lidt ekstra pleje)

En med havre og dødehavssalt (især god til eksem og rødme)

 

 

 

 

Jeg har haft fornøjelsen af selv at prøve dem.

Maja, min store datter, har fået et fodbad med den med dødehavssalt. Hun havde fået lidt eksem under ene fod. Og efter bare et enkelt fodbad havde det bedret sig

Linus på 6 år har været i badekar med den med kokos. Hans hud er ellers fin, men den blev ekstra blød og lækker :).

(Nå ja – så fandt jeg faktisk også på selv at lave en ansigtsmaske ud af dem  😀 .

Jeg blandende en skefuld op med en lille smule vand og smurte det i ansigtet – uhm, lækker blød, strålende og dejlig hud bagefter.)

 

Havren i Kraes Babybad er kolloid havre, hvilket gør den super opløselig og nærende.

Produkterne er på pulver form, så derfor er der absolut ikke nogle konserveringsmidler, duftstoffer, emulgatorer eller andet i. Du putter bare et par skefulde i vandet. Der følger den fineste træske med i pakken og en lille fin træklemme til at lukke posen igen.

 

Du kan købe Kraes Babybad her på deres hjemmeside. 

 

Hvis du gerne vil have 20 % rabat på Kraes Babybad, så meld dig ind i Klub Æblebørn. 

I klubben finder du nemlig en rabatkode til Kraes Babybad (sammen med rabatkoder til en masse andre netbutikker).

 

Rigtig god fornøjelse og glæd dig til at putte dit barn i bad næste gang 🙂

De varmeste anbefalinger herfra!

Hvis du ikke har et badekar, kan du bare gøre som jeg gjorde med ansigtsmasken og lave det til en lidt tyk grød og smøre det på huden, hvor der er brug for det. Lad det sidde 10-15 minutter og tør det af igen. 

 

De bedste hilsner

Anette Straadt
Sundhedsplejerske

Æblebørn

Kan din baby holde varmen hele vinteren?

Følelsen af at putte din skønne baby ned i barnevognen og lade det sove trygt, blødt og varmt udenfor, selvom temperaturen daler og daler….. Ahhh…….

Og det er ikke kun en skøn følelse, det er samtidig super sundt. Undersøgelser har vist, at det styrker dit barns immunforsvar at sove udendørs. De fleste børn sover også længere tid af gangen, når de sover udendørs.

Jeg anbefaler helt bestemt at du lader din baby sove middagslur i barnevognen – også hele vinteren igennem. Så længe temperaturen holder sig over de minus 10 grader, så kan din guldklump sove ude. Når bare det er pakket godt ind og kan holde varmen. (under 10 grader kan kroppen ikke nå at opvarme indåndingsluften på vej ned i lungerne).

 

 

Lammeskind_til_baby_grande

Min ynglings måde at holde babyer varme i barnevognen på er med et lammeskind. Det er så blødt og lækkert og naturligt; og så er det varmeregulerende som er en af de absolutte vigtigste faktorer. Så det både holder din baby varm, men også kan lede varmen væk, hvis det bliver FOR varmt. (jeg anbefaler dog ikke at bruge lammeskind om sommeren).

Men når du køber (eller arver) lammeskind, så vær opmærksom på, om det er et lammeskind lavet til børn! Altså at det er 100 % naturligt og at det f.eks. ikke er farvet eller behandlet med Chrom.

Lige nu er der et super godt tilbud på et lækkert New Zealandsk baby-lammeskind hos www.lammeskindet.dk

Det er et Merino Baby Lammeskind,  som er et super blødt new zealandsk lammeskind speciel forarbejdet til barn. Det passer lige til barnevognen, klapvognen eller faktisk også som legetæppe på gulvet, hvis det er koldt. Og du kan altså sparer 200,00 kr på det lige nu….

 

Hvis dit barn ikke har det allerbedste sovehjerte…. så får du lige et vigtigt tip her: Omega 3 fedtstoffer har vist sig at være vigtige for en god søvn. Undersøgelser har vist, at børn sover bedre, når de er tanket op med de vigtige omega 3 fedtstoffer DHA og EPA som fås fra fisk og alger. Hvis du ammer dit barn, så kan du sende det videre gennem ammemælken, hvis du selv får nok.  Tag gerne en god kvalitets fiskeolie hver dag. Hvis ikke dit barn ammes, så kan du give ½ tsk flydende fiskeolie dagligt til dit barn direkte.

 

Selvom mine unger er store, kan jeg tydeligt huske, hvordan de har sovet fantastisk i barnevognen med lammeskind i den danske vinter….. Ikke mindst Linus og hans sovehjerte, som de stadig taler om i vuggestuen…. selvom han nu er 6 år og lige startet i skole 😀

God fornøjelse med at nyde dit barn, der putter varmt og trygt i sin barnevogn – f.eks. med det lækre lammeskind på tilbud fra www.lammeskindet.dk 

 

De bedste hilsner

Anette Straadt, Sundhedsplejerske 

 

Indeholder affiliate links – altid kun produkter, som jeg ved kan give god trivsel hos dig og dit barn 🙂

P.S. Som medlem af Klub Æblebørn opnår du yderligere 10 % rabat hos lammeskindet. Husk at det er 100 % gratis at være med den første måned.

Vil I have mere og bedre søvn i familien?

Kære Skønne mødre, fædre, bedsteforældre og andre Æbleblog læsere

Jeg ved at søvn er et utroligt stor tema i mange familier!!!

 

Så jeg vil rigtigt gerne dele et tip, som har hjulpet rigtigt mange familier til få mere rolig søvn. 

Et af mineralerne i vores krop har stor betydning for søvnen. Både for at kunne falde i søvn og for at sove godt og tungt hele natten.

Det er magnesium. Magnesium virker nemlig beroligende både på musklerne og nervesystemet. Og undersøgelser har vist, at et tilskud af magnesium virker styrkede på søvnen. 

Det smarte er, at magnesium optages bedst gennem huden, så man behøver ikke sluge piller eller kapsler eller pulver eller andet. Man kan bare smøre det på huden.

Der findes magnesium-olie, men det har tenden til at svie noget. Så det er jo ikke så optimalt til børn. Heldigvis findes der også magnesium lotion, som ikke svier.

Jeg har fundet frem til en rigtig lækker magnesium-lotion, som er helt uden parfume (modsat den, du finder andre steder). Jeg har selv prøvet den af, og den er bare super god og lækker. Og man sover så dejligt 🙂

mag-lotion-8oz_2

Den sælges i Danmark på nettet her

 

 

Den er super drøj i brug og indeholder 185 mg magnesium i en teskefuld. Smør dit barn hver aften inden sengetid. Børn 6-12 mdr.: ½ tsk. Børn under 3 år: ca. 1 tsk. Børn over 3 år: 1-2 tsk. Store børn og voksne: 2-4 tsk.

Magnesium ophobes ikke i kroppen, men evt. ekstra magnesium tisses ud. Så med mindre der er nyresygdomme i familien, skal du ikke være bekymret for det.

 

Magnesium har haft en fantastisk effekt på søvnen for mange familier. Børn, der plejer at bruge timer om at falde i søvn…. som nu sover på 15 minutter.

Børn, der plejer at vågne mange gange…. som nu sover roligt hele natten.

 

Så hvis du gerne vil være udhvilet og få tanker op på søvn-kontoen – hos både børn og voksne, så er magnesiumlotion et vigtigt sted at starte.

Husk koden: “2016” for at få halv pris på fragten 🙂

 

 SOV RIGTIG GODT!! 

Anette Straadt

Sundhedsplejerske, Æblebørn

 

 

Indeholder affiliate

Opskrift på super lækre kakaovafler og mad-vafler

Rigtigt mange har spurgt efter opskrifter på de super lækre vafler, som jeg lavede til mig og ungerne den anden aften.

Det er de her skønne madvafler, som blev serveret til aftensmad med laks på.

IMG_5399     IMG_5402 (1)

 

 

 

 

 

 

Og så de her mega lækre kakaovafler, som vi fik til dessert med banan-skiver på

IMG_5401 (1)IMG_5406

 

 

 

 

 

 

 

Begge slags var vildt populære 🙂 og vi blev enige om, at de også var helt vildt skønne til madpakke – i skole, børnehave, på tur eller andet…..

 

Du får opskrifter på begge vafler her, Men husk at du kan variere dem efter ønske og dine køkkenskabes indhold  😉

 

MADVAFLER:

5 store æg

ca 4 dl. revne/hakkede grøntsager (Jeg brugte broccoli og gulerødder)

2 store spsk. bageHUSK (Psylliumskaller)

1½ dl. fuldkorns rismel (eller anden fuldkornsmel)

1½ dl kokosfibermel (eller anden fuldkornsmel)

1½ dl. kerner (solsikke, sesam, græskar…. – kværn dem lidt, hvis du har små børn)

1-2 spsk olivenolie eller kokosolie.

1 tsk. salt.

Vand/mælk/plantemælk til du har en meget tykflydende dej.

Alt røres sammen.

Bages som vafler. Jeg bruger silikoneforme til ovnen, da jeg ikke er så vild med teflon.

 

KAKAOVAFLER:

5 store æg

4 modne mosede bananer

4-5 store spsk. kakopulver

1½ dl. fuldkorns rismel (eller anden fuldkorns mel)

1½ dl. kokosfibermel (eller anden fuldkornsmel)

2 tsk vaniliepulver

1 tsk ægte kanel.

2 spsk. bageHusk (psylliumskaller)

3 spsk honning, agavesirup el .andet naturlig sødemiddel – evt. stevia (tilpas mængden).

Vand/mælk/plantemælk til du har en meget tykflydende dej.

Smag evt. dejen til  🙂  og tilføj kakao, sødemiddel, kanel efter smag.

Alt røres sammen.

Bages som vafler. Jeg bruger silikoneforme til ovnen, da jeg ikke er så vild med teflon.

 

Rigtig god appetit  😀

Anette Straadt

Sundhedsplejerske

 

P.S. Min bog: Naturligt Sunde Børn er snart udsolgt fra forlaget. Hvis du vil have et gratis prøvekapitel, så kan du downloade det fra siden her. 

[icegram messages=”2546″]